یبوست

برای ثبت نظر خود کلیک کنید
[تعداد: 0 میانگین: 0]
یبوست
یبوست

دستشویی رفتن بخشی از فعالیت روزانه انسان است اما گاهی این تجربه با سختی حتی با درد همراه است زمانیکه یبوست رخ می دهد یعنی در شرایطی که علتی موجب توقف و انباشتگی مدفوع در دستگاه گوارش شده است.
ممکن است چندین روز طول بکشد تا غذایی که خورده اید از بدنتان خارج گردد اما ممکن است برای برخی افراد طولانی تر شود . به صورت تکه های سخت و به زور حتی گاهی با خونریزی خارج شود.

در ابتدا باید دانست فرآیند تبدیل غذا به مدفوع چگونه است:
غذا باید تبدیل به موادی شود که برای تغذیه سلول ها و ورود به خون میسر شود این اتفاقات در دستگاه گوارش صورت می گیرد معده مواد غذایی را به ذرات کوچک تبدیل می کند این ذرات به روده کوچک می روند تا پروتئین و چربی ها را بشکند.ترکیبی از فیبر ،باکتری،چربی های غیرقابل هضم و مخاطی که از دستگاه های گوارش باقی مانده است به طرف روده بزرگ حرکت می کند طول روده انسان هفت متر است در طی این مسیر مایعات و آب این مواد باقی مانده توسط روده بزرگ جذب می شود، حالا هرچقدر مدفوع در روده دیرتر حرکت کند جذب آب بیشتر صورت گرفته و مدفوع خشکت تر وسفت تر می شود.
علت بعدی یبوست اختلال در عملکرد کف لگن است در این صورت خارج کردن مدفوع از راست روده دشوار می شود.علت آن گرفتگی ماهیچه های کف لگن یا افتادگی اندام های لگن است این امر یا به علت کهولت سن یا زایمان رخ می دهد.

شکل مدفوع شما در مورد سلامت روده شما نشانه هایی می دهد.
برای این تشخیص شاخصی به نام جدول بریستول وجود دارد که مدفوع را در هفت دسته قرار می دهد.
در جدول زیر از بالا به ترتیب میزان شدت یبوست را نشان می دهد.

انواع-مدفوع

عوارض ناشی از یبوست مزمن، شامل موارد زیر است:

  • رگ های متورم در مقعد (بواسیر یا هموروئید): زور زدن بیش از اندازه در هنگام دفع، باعث ملتهب شدن رگ های مقعد و در نتیجه بروز بواسیر می‌شود.
  • شکاف یا پارگی در مقعد (شقاق مقعدی): مدفوع سفت، خشک و بزرگ باعث ایجاد شکاف یا پارگی در مقعد می شود.
  • خارج شدن مدفوع (گیر کردن مدفوع): مدفوع بزرگ و سخت باعث ایجاد شکاف هایی در مقعد می‌شود.
  • رکتوسل این عارضه اغلب در زنان رخ می دهد و برآمده شدن راست روده به سمت واژن است که دلیل اصلی آن ایجاد فشار در مقعد است.
درمان یبوست
  • راه‌های زیادی برای بهبود عملکرد روده و درمان یبوست وجود دارد که در ادامه آنها را با هم بررسی می‌کنیم:
  • نوشیدن آب زیاد: مصرف روزانه ۱.۵ تا ۲ لیتر آب به افرادی که دچار یبوست شده اند توصیه می شود. چون یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد یبوست، کم آبی بدن است. زمانی که آب روده کم شود، حرکت مدفوع در روده با مشکل مواجه شده و در نهایت فرد به این عارضه مبتلا می‌شود.
  • مصرف فیبر: فیبر نوعی کربوهیدرات است که بیشتر در خوراکی هایی مثل غلات، سبزیجات و میوه ها وجود دارد. روزانه مصرف ۲۰ تا ۳۰ گرم فیبر از سوی پزشکان توصیه می شود که برای افراد مبتلا به یبوست این میزان افزایش می یابد. فیبر با افزایش حجم مدفوع به بهبود عملکرد روده و درمان یبوست کمک می کند.
  • مصرف ملین ها: برای درمان یبوست، مصرف ملین های طبیعی مثل آلو و انجیر می تواند بسیار مفید باشد. آلو و انجیر دارای مقادیر زیادی فیبر هستند و به همین دلیل حجم مدفوع را افزایش می دهند. اما در مصرف آنها احتیاط کنید، چون استفاده بیش از اندازه می تواند باعث نرم شدن بیش از حد مدفوع و مشکلات گوارشی دیگر شود.
نوشته‌های پیشین
تاندون چیست؟
نوشته‌ی بعدی
آشنایی با تجهیزات آمبولانس – بخش اول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست